| Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Salát s vejcem v aspiku


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:8.7.2009

Ingredience:

1/4 kg brambor
1 sáček zeleninové směsi (mrkev,hrášek,kukuřice)
250 g jogurtové majonézy
6 vajec
150 g šunky
1 litr čiré, jemně mleté želatiny
nakládané okurky s lákem
lžička Harmonie chuti
sůl

Popis:

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je od skořápek a necháme vychladnout. Zeleninu mírně osolíme a podusíme krátce pod pokličkou, slijeme vodu a necháme vychladnout. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Brambory nakrájené na drobné kostičky smícháme se zeleninou a s jogurtovou majonézou. Směs vložíme na dno 12-ti kelímků. Do každého kelímku přidáme půlku vejce,které mírně osolíme, dále malý plátek šunky a několik plátků okurky.
Každý kelímek zalijeme vychladlou želatinou, připravenou podle návodu. Při přípravě želatiny použijeme místo poloviny dávky vody lák z okurek. Želatinu ochutíme harmonií chuti a přisolíme.
Zalité kelímky necháme ztuhnout v lednici.

Podáváme s čerstvým celerálním pečivem.


Jít na recept Salát s vejcem v aspiku >>