| Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Email šablony | FormOffice | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sachr


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2016

Ingredience:

180g tmavé čokolády
140g másla
160g cukru
8 žloutků
10 bílků
120g hladké mouky
tmavá čokoláda na polevu

Popis:

čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme na vodní lázní, se dvěmi a třemi lžícemi vody.Troubu zahřejeme na 180C, máslo utřeme na pěnu, přidáme cukr a rozpuštěnou čokoládu. Žloutky jednotlive vmícháme do hmoty. Bílky ušleháme na sníh, dáme do hmoty. Přisijeme mouku a vše pečlivě smícháme. Dortovou formu vyložíme pergamenovým papírem a vylijeme těstem. Pečeme 40minut. Po půl hodině vyzkoušíme špejlí, jestli už je dobrý. Na špejli se nesmí nic lepit. Po vychladnutí korpusu jeho povrch zarovnáme, připravíme čokoládovou glazuru a dort jí pečlivě potáhneme. Dobrou chuť


Jít na recept Sachr >>