| Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rýže jako příloha nebo i samotná


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.4.2011

Ingredience:

1 cibule
ryže 2dcl = 1 porce
kostka hovězího bujónu 1ks/2 porce
olej rostlinný
voda 4dcl na porci

Popis:

Sypanou rýži propereme řádně v sítku pod proudem teplé tekoucí vody dokud není voda čistá a průzračná jinak by při vaření voda pěnila a necháme odkapat.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Do tlakového hrnce ( papiňáku ) dáme přiměřené množství oleje a cibuli osmažíme do hněda, rýže bude mít pak krasnou nahnědlou barvu a chuť smažené cibulky.
Okapanou rýži vsypeme do hrnce a mícháme, hlavně ode dna hrnce !!!, cca 1 minutu. Pak zalijeme rýži odměřeným množstvím vařící vody. Přidáme kostku bujonu. Za stálého míchání a na plném plameni přivedeme do řádného varu. Bujón se musí úplně rozpustit. Tlakový hrnec zavřeme. Vaříme dále 2,5 – 3 minuty ( dvě a půl až tři !!! ). Hrnec odstavíme. Neodpouštět páru, nechladit, musí „dojít“ sama !!! Rýže je hotová, jakmile jde tlakový hrnec otevřít.
Hodí se jako příloha všude kde se používá běžně vařená rýže, ale je výborná i samotná.
PS: pro běžně solící není nutné rýži při vaření solit !!!


Jít na recept Rýže jako příloha nebo i samotná >>