| EET Účtenky | Hromadné emaily | DWN.cz | Snadné hubnutí | Omalovánky | Pletení | Rybář | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rychlá svíčková na smetaně


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.4.2017

Ingredience:

1 kg hovädzej roštenky
5 stredne veľkých mrkiev
1 petržlen
1 menší zeler
1 cibuľu
5 dkg údenej slaniny
100 – 150 ml plnotučnej horčice
2 PL kryštálového cukru
2 bobkové listy
4 – 5 ks celého korenia
4 – 5 ks nového korenia
1 PL mletej červenej papriky
1 PL mletého čierneho korenia
soľ
ocot
2 dcl oleja
2 dcl mlieka
250 ml smotany na šľahania
5 PL polohrubej múky
knedľa (ako príloha)

Popis:

Mäso narežeme na plátky a naklepeme. Každý plátok mäsa osolíme, potrieme horčicou, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou. Poukladáme na kopu. Na panvici rozohrejeme olej, mäso prudko opečieme z každej strany a odložíme na tanier. Výpek si tiež ponecháme. Do hrnca dáme zvyšný olej, cukor a skaramelizujeme. Nakrájanú cibuľu opražíme a pridáme zeleninu nastrúhanú na jemnom strúhadle a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, pridáme horčicu, bobkový list, celé a nové korenia, soľ a opečené mäso. Varíme pokiaľ mäso nezmäkne. Po uvarení mäso vyberieme na tanier. Zo smotany, mlieka a múky urobíme zátrepku, ktorou zahustíme omáčku. Pridáme na kocky pokrájanú a opraženú slaninku, dochutíme octom, prípadne cukrom a soľou. Mäso vrátime naspäť do omáčky. Podávame s knedľou.


Jít na recept Rychlá svíčková na smetaně >>