| Pletení | Snadné hubnutí | FormOffice | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Rybízový dort | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 75 g polohrubé mouky | ||||||||
Popis: Mouku, 25 g moučkového cukru, špetku soli a 50 g na vločky nakrájeného tuku zpracujeme na těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky. Mléko s mákem za stálého míchání při nízné teplotě asi 30 minuty povaříme. Zbylý tuk, 125 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny a přidáme vejce. Vmícháme pudink, citronovou šťávu a kůru, vhěnteme tvaroh a makovou hmotu. Těsto vybalíme a na pomoučeném vále vyválíme. Položíme na dno lehce vymaštěné dortové formy o průměru 24 cm a v předehřáté troubě asi 10 minut pečeme (200 stupňů). Opereme rybíz, několik snítek si odložíme, z ostatních stáhneme bobulky. Zapečený a vychladlý koláč uzavřeme kruhem dortové formy a potřeme tvarohovou hmotou. Na tu nasypeme rybíz a při stejné teplotě pečeme ještě 45 minut. Necháme vychladnout, pak opatrně přendáme na mísu a okraje dortu poprášíme zbylým moučkovým cukrem. Ve zbytku cukru krupice obalíme uschované snítky rybízu a dort ozdobíme. |