| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | FormOffice | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí závitky


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2018

Ingredience:

600 g rybích filetů
sůl,mletý černý pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 porek
1 mrkev
1 fenykl
1 chemicky neošetřený citron
150 ml bílého vína
2 bobkové listy
1 cibule
3 lžíce oleje
200 ml smetany
200 ml rybího vývaru
2 lžíce nasekané pažitky

Popis:

Rybí filety očistíme(popř.vykostíme)a podélně rozřízneme na tenčí plátky.Osolíme je,opepříme a pokapeme citronem. Porek očistíme a opláchneme,mrkev a fenykl oloupeme.Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky,které rozdělíme na plátky ryby.Stočíme je do závitku a sepneme párátkem. Citron omyjeme teplou vovou a nakrájíme na dílky.V menším kastrolu svaříme asi 150ml vody s vínem,citronem a bobkovými listy.Do vývaru vložíme rybí závitky a pozvolna vaříme asi 5 min.Cibuli oloupeme a nasekáme najemno,v jiném kastrolu rozpálíme olej,cibuli na něm orestujeme,zalijeme rybím vývarem a smetanou.Přivedeme k varu,pak teplotu snížíme a omáčku na mírném plameni asi 5min povaříme.Vmícháme pažitku,dochutíme solí a pepřem.Závitky podáváme s pažitkovou omáčkou,jako příloha jsou velmi vhodné vařené brambory.


Jít na recept Rybí závitky >>