| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony |
|
| ||||||||
Rybí saláty podle p. Štěpničky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: sladkovodní ryby - asi 500 g | ||||||||
Popis: Menší ryby se očistí a vloží na několik dní do slaného láku (75 g soli do 750 ml vody). Potom se propláchnou a dají se opět na několik dní do 6% octa (asi 600 ml 8% octa + 150 ml vody). Potom se z ryb vyjme páteř (ostatní kosti jsou změklé) a maso se nakrájí na menší kousky, přidá se cibule na kolečka přešlá varem a pokrájená sterilovaná zelenina a opět nechá několik dní na chladném místě (chladnička), tentokrát v láku sladkokyselém - ocet a voda 1+4, přislazeno dle chuti. |