| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí saláty podle p. Štěpničky


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.3.2013

Ingredience:

sladkovodní ryby - asi 500 g
cibule - asi 3 větší
sterilovaná zelenina - 1 menší sklenice
kapie aj. - dle chuti
sůl - 75 g
ocet - asi 700 ml

Popis:

Menší ryby se očistí a vloží na několik dní do slaného láku (75 g soli do 750 ml vody). Potom se propláchnou a dají se opět na několik dní do 6% octa (asi 600 ml 8% octa + 150 ml vody). Potom se z ryb vyjme páteř (ostatní kosti jsou změklé) a maso se nakrájí na menší kousky, přidá se cibule na kolečka přešlá varem a pokrájená sterilovaná zelenina a opět nechá několik dní na chladném místě (chladnička), tentokrát v láku sladkokyselém - ocet a voda 1+4, přislazeno dle chuti.
Nakonec se vše sleje, propláchne, přidá se majonéza nebo olej nebo dresing a pak už konečně DOBROU CHUŤ.
Pozn.: Upravený recept z receptáře pana Štěpničky.


Jít na recept Rybí saláty podle p. Štěpničky >>