| Formuláře ZDARMA | FormOffice | Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí ragú s rajčaty ( římský hrnec)


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2018

Ingredience:

1 kg rybího filé
šťáva z citrónu
sůl
3 lžíce jemné hořčice
500 g rajčat
3 cibule
30 g másla
2 lžíce sekané pažitky
čerstvě mletý černý pepř

Popis:

Rybí filé opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou, mírně osolíme a po jedné straně otřeme hořčicí. Filé nakrájíme napříč na nudličky asi 3 cm široké. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mírně posolíme. Rybí nudličky a plátky rajčete střídavě navrstvíme do předem namočeného římského hrnce. Oloupané cibule nadrobno nakrájíme a zpěníme na tuku. Spolu se sekanou pažitkou posypeme rybu i rajčata a vše opepříme. Nyní hrnec přikryjeme a vsuneme do studené trouby. Pečeme asi 45 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160°C a v plynové na stupni 4 nebo 5. Příprava trvá cca 20 minut, pečení cca 45 minut.


Jít na recept Rybí ragú s rajčaty ( římský hrnec) >>