| Pletení | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Počítej Kalorie | Domácí účto | Rybář | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí polévka babičky z Prachatic


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

rybí hlavy (nejlépe kapr)
- vnitřnosti z kapra (ideální je kombinace mlíčí a jiker)
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- cibule, česnek
- hrubá mouka, příp. krupice
- smetana
- olej
- sůl, pepř, zázvor, kari, petržel, špetka chilli

Popis:

Nejdříve uvaříme v osolené vodě rybí hlavy. Uvařené vyjmeme z vody, obereme z nich maso, nakrájíme a na závěr ho pak dáme do hotové polévky. V dalším hrnci lehce orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, před dokončením přidáme i cibuli. Zalijeme přecezeným vývarem z rybích hlav, případně doplníme vodou na potřebné množství. Přidáme nakrájené vnitřnosti, nasekaný česnek, mouku a koření podle chuti, s chilli opatrně, polévka nesmí pálit!
Vaříme cca 15 minut. Před dokončením vložíme nadrobno nakrájené maso z rybích hlav a vlijeme smetanu. Necháme přejít varem. Můžeme dochutit nasekanou petrželovou natí.

Podáváme nejlépe s osmaženou houskou.
Poznámka: Polévku lze vařit i bez smetany. Vaří se s dobrou náladou!


Jít na recept Rybí polévka babičky z Prachatic >>