|
| Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
|
Ryba podle Ariho Liebermana | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4-6 středně velkých mořských rybích filetů, nejlépe tresky mrazené nebo čerstvé ryby | ||||||||
|
Popis: Mrazené ryby rozmrazíme, čerstvé očistíme a ryby pokapeme čerstvou citrónovou šťávou z celého citronu. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a necháme asi 5 minut vařit v osolené vodě. Dno (nejlépe skleněného) hlubokého úzkého pekáče potřeme olivovým olejem. Předvařené brambory scedíme a polovinu brambor rezestřeme po dně, na tuto vrstvu přidáme rybí filety. Oloupaný česnek rozdrtíme a rozetřeme po filetech, které osolíme a opepříme. Posypeme olivami a přikryjeme na kolečka rozkrájenými rajčaty. Přikryjeme zbytkem brambor. Vložíme do 200 stupňů předhřáté trouby na 40 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a dopečeme asi 5 minut - až se sýr roztaví a utvoří zlatavou kůrku. |