| Omalovánky | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Rybář |
|
| ||||||||
Ryba podle Ariho Liebermana | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4-6 středně velkých mořských rybích filetů, nejlépe tresky mrazené nebo čerstvé ryby | ||||||||
Popis: Mrazené ryby rozmrazíme, čerstvé očistíme a ryby pokapeme čerstvou citrónovou šťávou z celého citronu. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a necháme asi 5 minut vařit v osolené vodě. Dno (nejlépe skleněného) hlubokého úzkého pekáče potřeme olivovým olejem. Předvařené brambory scedíme a polovinu brambor rezestřeme po dně, na tuto vrstvu přidáme rybí filety. Oloupaný česnek rozdrtíme a rozetřeme po filetech, které osolíme a opepříme. Posypeme olivami a přikryjeme na kolečka rozkrájenými rajčaty. Přikryjeme zbytkem brambor. Vložíme do 200 stupňů předhřáté trouby na 40 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a dopečeme asi 5 minut - až se sýr roztaví a utvoří zlatavou kůrku. |