| Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Rybář | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Pletení | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Růžičková kapusta s klobásou Chorizo


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.1.2020

Ingredience:

3/4 kg růžičkové kapusty
cca 250 g klobásy Chorizo /typu čabajské/
4 ks mladé cibulky i s natí nebo jedna velká bílá cibule
3 stroužky česneku
50 g strouhaného Parmezánu či Padana nebo Gran Moravia
0,5 dl portského nebo dezertního vína
hrst petrželové natě
sůl
polévková lžíce olivového oleje

Popis:

Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních nepěkných lístků a vložíme do vroucí osolené vody a od chvíle jakmile začne voda vařit, vaříme jen čtyři minuty a hned kapustu scedíme.
Klobásu nakrájíme na kolečka a vložíme do hlubší pánve s rozehřátým olivovým olejem. /plotnu nastavte asi tak na 2/3 výkonu výhřevnosti/. Krátce osmáhneme cca 1 min. a přidáme na asi 1,5 cm nakrájená kolečka mladé /lahůdkové/ cibulky či na kostky nakrájenou bílou cibuli. Opět promícháme a asi 2 min. v pánvi obracíme. Pak přidáme okapanou uvařenou kapustu a vše v pánvi zlehka obracíme asi opět kolem 1 minuty. Následně přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a opět promícháme a posléze přidáme hrst petrželové natě zalijeme vínem a asi opět 2 min. mícháme nebo protřepáváme pánev. Nakonec posypeme polovinou parmezánu odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou.
Každou porci posypeme ještě sýrem a ozdobíme petrželkou. Podáváme s křupavou begetou nebo ciabatou a zapíjíme lepším červeným vínem. Nemá to chybu.
pozn.: základem je kvalitní klobása a sýr. Nepoužívejte levné eidamy nebo ementály. Chce to opravdu kvalitní sýru typu parmezán.


Jít na recept Růžičková kapusta s klobásou Chorizo >>