| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rozmáčknuté brambory


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:14.1.2016

Ingredience:

vařené brambory ve slupce
olivový olej
sůl

Popis:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut. Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.


Jít na recept Rozmáčknuté brambory >>