| Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Email šablony | Rybář | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Roštěnky podle Esterházyho | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 roštěnky | ||||||||
Popis: Zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme, potom nakrájíme na 3 cm dlouhou slámu. Cibuli jemně nakrájíme. Mouku a máslo dobře prohněteme, až vznikne hladká hrudka. Okraje roštěnek nařízneme na několika místech, aby se nekroutily. Potom je naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přeložíme je na nahřáté talíře, do výpeku dáme jemnou slámu ze zeleniny, nakrájenou cibuli a mletou papriku. Krátce opečeme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme 10 minut. Potom zahustíme moukou smíchanou s máslem a chvíli provaříme. Nakonec přidáme smetanu, dobře rozmícháme a omáčkou přeléváme na talíři roštěnky. |