|
| Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | FormOffice | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Email šablony | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
|
| ||||||||
|
Roštěnky podle Esterházyho | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4 roštěnky | ||||||||
|
Popis: Zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme, potom nakrájíme na 3 cm dlouhou slámu. Cibuli jemně nakrájíme. Mouku a máslo dobře prohněteme, až vznikne hladká hrudka. Okraje roštěnek nařízneme na několika místech, aby se nekroutily. Potom je naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přeložíme je na nahřáté talíře, do výpeku dáme jemnou slámu ze zeleniny, nakrájenou cibuli a mletou papriku. Krátce opečeme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme 10 minut. Potom zahustíme moukou smíchanou s máslem a chvíli provaříme. Nakonec přidáme smetanu, dobře rozmícháme a omáčkou přeléváme na talíři roštěnky. |