| FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Roláda z mletého bůčku


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.1.2014

Ingredience:

cca 650-700 g libového bůčku
2 housky
trochu mléka
250 g obyč. eidamu v celku
lžička vegety (pokud lze bez glutamátu)
Náplň:
300 g kuřecích jater
150 g obyč. salámu (dietní apod.)
2 lžíce strouhanky
menší červená a žlutá paprika (nebo půlky velkých)
petrželka (dávám dost!)
2 vejce
cibule
staročeské koření nebo dle chuti
sůl
olej
případně kousíček sádla

Popis:

Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně nastrouhaný eidam, lžičku vegety a hmotu dobře propracujeme. Pak ji vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z alobalu odtrhneme dva kusy o délce cca 50 cm, které po delší straně spojíme (důkladně dvakrát - třikrát přehneme), vzniklou plochu vymažeme sádlem nebo olejem a rozprostřeme na ni mleté maso. Plochu poklademe kolečky salámu a pak vrstvou nádivky. Pomocí alobalu pěkně zarolujeme, alobal pevně na všech koncích stiskneme, aby nevytékala šťáva. Pečeme na plechu podlité vodou cca hodinu (190 °C), pak alobal otevřeme a necháme "dodělat" kůrčičku.
Roláda je výborná s bramborovou kaší, ale také studená s okurkou a chlebem.

Nádivka: na tuku zpěníme cibuli a vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, pridáme na kostičky nakrájené papriky, dvě lžíce vody, strouhanku a koření. Do ne už horkých jater zamícháme vejce a petrželku, dle chuti dosolíme.


Jít na recept Roláda z mletého bůčku >>