| EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Roláda z mletého bůčku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: cca 650-700 g libového bůčku | ||||||||
Popis: Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně nastrouhaný eidam, lžičku vegety a hmotu dobře propracujeme. Pak ji vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z alobalu odtrhneme dva kusy o délce cca 50 cm, které po delší straně spojíme (důkladně dvakrát - třikrát přehneme), vzniklou plochu vymažeme sádlem nebo olejem a rozprostřeme na ni mleté maso. Plochu poklademe kolečky salámu a pak vrstvou nádivky. Pomocí alobalu pěkně zarolujeme, alobal pevně na všech koncích stiskneme, aby nevytékala šťáva. Pečeme na plechu podlité vodou cca hodinu (190 °C), pak alobal otevřeme a necháme "dodělat" kůrčičku. |