| Recepty doma | Email šablony | Rybář | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Omalovánky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Řízky z drůbežího masa | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g mletého drůbežího masa (polotovar) | ||||||||
Popis: Do mletého masa přidáme namočenou a vymačkanou žemli, vejce, strouhanou citrónovou kůru, sůl a pepř. Omočenou rukou tvarujeme menší ploché řízky, které po jedné straně poprášíme moukou. touto stranou je klademe do rozpáleného másla a opékáme po obou stranách dozlatova. Řízky vyjmeme, šťávu lehce zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z kostí, rozšleháme a dobře povaříme. Na každý řízek dáme malou kuličku čerstvého másla. Podáváme s bramborovou kaší. |