| Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Řízek s medovými bramborami


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.7.2009

Ingredience:

4 vepřové řízky
1 stroužek česneku
2 lžíce rajského protlaku
4 lžíce oleje
1 lžička mletého hřebíčku
špetka pepře,sůl
20 malých brambor
7 lžic másla
1 kysaná smetana
2 lžíce medu
1 balíček zeleného hrášku

Popis:

Utřeme oloupaný stroužek česneku a smícháme ho s rajským protlakem, 1/2 lžičky soli, olejem, mletým hřebíčkem a pepřem. Marinádou potřeme řízky a necháme 2 hodiny uležet. Několikrát je obrátíme. Brambory vaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a osušené a nasolené řízky usmažíme. Plátky vyjmeme z pánve a necháme stát na teple. Vypečenou šťávu zředíme připravenou marinádou, smícháme s kysanou smetanou a dochutíme. Uvařené brambory oloupeme. Na jiné pánvi rozpálíme zbylý tuk a necháme v něm zkaramelizovat med. Karamel pak promícháme s brambory, které po vyjmutí osolíme. Hrášek povaříme 5 minut ve slané vosě a promícháme s omytým a jemně pokrájeným salátem. Vše dochutíme. Omáčku podáváme v misce.


Jít na recept Řízek s medovými bramborami >>