| Rybář | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Restovaná játra po čínsku


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2018

Ingredience:

400 g vepřových nebo drůbežích jater
3 lžíce oleje
mletý pepř
4 mladé pórky
žampióny (dle chuti)
100 g šunky
100 g sterilovaných cibulek šalotek
sůl
zelená petrželová nať
(1 pálivá paprička)

Popis:

Játra omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky nebo na nudličky a prudce osmažíme na rozehřátém oleji. Okořeníme mletým pepřem, přidáme na tenká kolečka nakrájené mladé pórky, pálivou papřičku, na tenké nudličky nakrájenou šunku a podušené žampióny. Na poměrně silném ohni osmažíme do měkka. Nakonec přidáme sterilované cibulky, osolíme a promícháme. Podáváme s dušenou rýží. Podle chuti můžeme játra pokapat během přípravy worcesterskou omáčkou a ochutit kari kořením. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí.


Jít na recept Restovaná játra po čínsku >>