| Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Rybář | FormOffice | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony | Hromadné emaily | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Řecké česnekové kuře | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 kurčatá á 1 kg | ||||||||
Popis: Kurčatá prerežeme napoly, zvnútra aj zvonku umyjeme, osušíme a dôkladne osolíme. Z oleja a zmesy korenia pripravíme marinadu, pomocou štetca potrieme ňou celé kurča, 2 PL si odložíme. Kurča prikryjeme a na dve hodiny odložíme do chladničky. Hlavičky cesnaku rozdelíme na stúčiky, očistíme ich, niekolko odložíme bokom, zvyšné nakrájame na plátky. Kožu kurčaťa niekolkokrát narežeme ostrým nožom a do otvorov zastrčíme plátky cesnaku. Polovice kurčaťa položíme na dostatočne veľké štyri kusy alobalu a ugrilujeme domäkka. Počas grilovania z času na čas obrátime. Zvyšné stručiky cesnaku premiešame s dvoma polievkovými lyžicami marinády, zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minút. Podávame so šalátom a bagetou či varenými zemiakmi. |