| Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Recept na grilování selete - rožeň


Doba přípravy:08:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:14.5.2014

Ingredience:

Vyvrhnuté a očištěné sele o váze 30 - 60 kg

Koření:
1 litr (sklenice) stolního oleje
2 balíčky grilovacího koření
1 sklenička česnekové pasty
1 balíček chilli pepře

Popis:

Veškeré koření s olejem smíchat na grilovací směs pro naložení a potírání při rožnění.

Pracovní postup při přípravě a vlastním grilování - odvislý od vyzkoušení a váhy selete.

1. den - zabít a nechat vychladit ( sklep, chladírna, lednice - ideální teplota +1 - +3 stupně
2. den - nařezat kůži a nasolit 2,5 - 3 dkg rychlosoli na 1 kg masa (možno i roztokem injekční stříkačkou napíchat plecka a kýty)
3. den - natřít grilovací směsí
4. den - natřít opět grilovací směsí ( nejlépe na lodně v chladírně
5. den - možno rožnit a to 4 hodiny péct v alobalu a další 3 - 4 hodiny dopékat bez alobalu a postupně ořezávat


Jít na recept Recept na grilování selete - rožeň >>