| Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rajská omáčka od Mariana


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2019

Ingredience:

protlak rajčatový 2 lžíce
tymián
pepř celý
pepř mletý
sůl
list bobkový
cibule 60 g
koření nové
mouka hladká 60 g
cukr 10 g
perník na strouhání
vývar masový 0.75 l
máslo 40

Popis:

Z tuku, sekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme divoké koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme. Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem, takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí a pepřem a chviličku provaříme. A pokud se vám bude zdát omáčka příliš řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky. Rajská omáčka je výborná k houskovým knedlíkům a hovězímu masu.


Jít na recept Rajská omáčka od Mariana >>