| Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Provensálské kuře


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.8.2014

Ingredience:

4 kuřecí řízky
1 velká cibule
150g žampionů
1 zelená a červená paprika
3 rajčata
2 strouřky česneku
lžička provensálských bylinek
lžíce oregana
150 ml bílého vína

Popis:

Na pánvi opečeme naklepané řízky po obou stranách,vyjmeme a
vložíme do pekáčku. Na vypečeném tuku zesklovatíme oloupanou a
na kolečka nakrájenou cibuli.Přidáme na plátky pokrájené žampiony
a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 min opékáme,potom
vložíme rajčata rozkrájená na čtvrtky,oloupaný a najemno posekaný
česnek,osolíme,opepříme,přidáme provensálské bylinky a oregano.
Zeleninu a žampiony narovnáme do pekáčku na kuřecí řízky,
přilijeme víno,přikryjeme a dáme do trouby asi na 45 minut.
Posledních 15 minut pečeme odkryté. jako přílohu podáváme brambory


Jít na recept Provensálské kuře >>