| Email šablony | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Provensálská rajská jablíčka s vejci | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 6 rajských jablíček | ||||||||
Popis: Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé straně přidáme špetku cukru a necháme 10 min.odpočinout.Mezi tím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do nněj pokládáme naříznutou stranou.Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček često pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklapneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a slí. Podáváme s černým nebo bílým chlebem. |