| EET Účtenky | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Provensálská rajská jablíčka s vejci | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 6 rajských jablíček | ||||||||
Popis: Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé straně přidáme špetku cukru a necháme 10 min.odpočinout.Mezi tím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do nněj pokládáme naříznutou stranou.Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček često pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklapneme vejce jako volská oka. Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a slí. Podáváme s černým nebo bílým chlebem. |