| Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravý hospodský guláš


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.7.2015

Ingredience:

500 g vepřového plecka
350 g cibule
1 zarovnaná ČL kmínu
2 lžíce sladké papriky
pepř
sůl
6 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 PL rajčatového protlaku
1 kostka masového bujonu
2 menší stroužky česneku
majoránka

Popis:

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme zároveň s kmínem na oleji dohněda. Přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 1 minutku, Zalijeme vodou, přidáme protlak, feferonku, sůl a pepř.
Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch glanc nebo-li tuk!
Necháme dobře provařit - asi 20 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Čerstvou cibuli pokrájenou na jemná kolečka, jenom gulášek vylepšíte.


Jít na recept Pravý hospodský guláš >>