| Domácí účto | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravé halušky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:12.9.2017

Ingredience:

1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
300 g brynzy
400 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř na dochucení

Popis:

Uvařte brambory, sceďte je, oloupejte a nechte trochu vychladnout.
Brambory prolisujte anebo nastrouhejte. K bramborám přisypte mouku a spojte je v jednu hmotu. Přesuňte ji na pracovní plochu a dobře propracujte.
Utvořte placku, rozkrájejte ji na pruhy a z nich odkrajujte kousky. Vidličkou utvořte zdobné rýhy a halušky vsyp­te do hrnce s vroucí osolenou vodou. Míchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo. Brynzu dejte do kastrolu na mírný oheň, zalijte smetanou a krátce prohřejte, až vznikne hladká omáčka; případně dochuťte pepřem. Částí přelijte halušky a posypte je bazalky.


Jít na recept Pravé halušky >>