| FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Pletení | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravé čínské rizoto


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:28.9.2010

Ingredience:

600g vepřové kýty
200g hub schi-take, nebo žampionů (nejlépe lesních)
400g rýže (nejlépe čínské-jasmínové, nebo rizotové)
125g másla
1 lžíce oleje (nejlépe olivového)
1,5 dcl červeného vína
6 dcl vývaru z masoxu (nejlépe hovězí)
1 velká cibule
5 stroužků česneku
mražená kukuřice (asi 2 lžíce)
pepř, sůl,
lžička šafránu (nebo kurkumy),
špetka skořice a špetka tymiánu
pro ozdobu dvě jarní cibulky
strouhaný parmazán, nebo jiný tvrdý sýr

Popis:

Maso nakrájené na menší nudličky společně s nakrájenou cibulí a česnekem orestujeme na 3/4 dávky másla s olejem do zlatohněda (Zbytek másla schováme na zjemnění pokrmu ve finále). Přidáme nakrájené houby a krátce opečeme. Vsypeme propranou rýži a na mírném plameni za občasného míchání opékáme 15 min. Přidáme kukuřici a zalijeme vývarem, který jsme přivedli těsně k bodu varu. Vlijeme víno a ochutíme kořením. Dusíme až do z měknutí rýže asi 10 - 15 min (Během dušení podléváme vodou, aby se rýže nepřipálila). Do hotového, ještě horkého pokrmu vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zbytek másla a dochutíme solí. Podáváme posypané strouhaným sýrem.


Autor : Hajty


Jít na recept Pravé čínské rizoto >>