| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | Pletení |
|
| ||||||||
Polský vánoční červený boršč | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4l vody | ||||||||
Popis: Očištěnou zeleninu zalijeme 3 l vody a zhotovíme vývar.Do 0,5 l vody nasypeme sušené houby,uvaříme,vývar přecedíme.Očistěnou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme na polovině másla,podlevaje ji vývarem ze zeleniny.Červenou řepu nakrájíme na kolečka,zalejeme větším množstvím zeleninového vývaru,přidáme cukr i ostatní koření. Po 10 minutách varu odstavit a po 30 minutách scedit.Cibuli na sítu přepasírovat,přelít zbytkem zel.vývaru,dodat vývar z červené řepy a hřibů,dodat zákvas ( v Polsku je možno dostat koncentrát z červené řepy ),smíchat a dodat zbytek másla. |