| Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polské "ruské" pirohy


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.8.2010

Ingredience:

Těsto:
0.5 kg pšeničné mouky
1 vejce
plátek másla
230 ml teplé vody
sůl
Náplň:
1 kg brambor
0.5 kg tvarohu
2 cibule
sůl
pepř

Popis:

Náplň:
Brambory uvaříme ve slané vodě, důkladně rozmačkáme a promícháme s tvarohem dokud jsou teplé. Vznikne tak hladká hmota, kterou je možné lehce formovat. Cibuli pokrájíme na malé kostičky, osmažíme dozlatova a smícháme s brambory a tvarohem. Důkladně okořeníme solí a pepřem, náplň by neměla být mdlá.
Těsto:
Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme vejce, máslo a vše promcháme. Potom jednou rukou vléváme pomalu teplou vodu a druhou mícháme těsto. Vymícháme těsto do hladka a rozválíme. Skleničkou o průměru asi 10 cm vykrájíme kolečka, dopostřed dáme náplň (poměrně hodně), kolečka s náplní složíme ve formě půlkruhu a na krájích prsty důkladně spojíme. Poté vložíme pirohy do vroucí osolené vody. Vaříme přiblžně 5 min, dokud nevyplynou na hladinu.

Podáváme polité máslem s cibulkou, případně s kysanou smetanou. Druhý den jsou pirohy dobré, když se ohřejí na pánvi s trochou oleje.


Jít na recept Polské "ruské" pirohy >>