| Rybář | Hromadné emaily | Omalovánky | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polomská kotleta


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.1.2014

Ingredience:

60 dkg vepřových kotlet
2 dkg hladké mouky
20 dkg čerstvých hříbků / možno nahradit jinými houbami nebo žampiony /
8 dkg sádla
1,5 dl 12% smetany
trochu jalovce
mletého pepře
nového koření
soli a 1 kávova lžíčka octa

Popis:

Nasekáme vepřové kotlety, nařízneme okrajové blány, naklepeme, osolíme a opečeme na polovině sádla. Opečené kotlety vyjmeme a v sádle zbylém po opekání dusíme očištěné a nakrájené hříbky nebo žampiony. Na další polovině uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z kostí nebo převařenou vodou, přidáme osmahnuté hříbky a smetanu. Nakonec dochutíme mletým kořením, pepřem, octem a jalovcem. Opečené kotlety klademe na talíř a přeléváme omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky sypané osmaženou strouhankou nebo vařené brambory.


Jít na recept Polomská kotleta >>