|
| Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
|
| ||||||||
|
Polévka zelná "couralka" | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 300 g zelí | ||||||||
|
Popis: Zelí s lákem zalijeme horkou vodou a vaříme je do měkka.Podle chuti přisolíme. Ve smetaně, mléce nebo jogurtu rozkvedláme mouku a zavaříme do polévky. Chceme-li ji mít lepší, přilijeme do ní před podáváním ještě žloutek rozkvedlaný v trošce mléka. Máme-li naložené vlastní zelí a ubereme-li zelné vody na polévku, musíme vždy zase dolít osolenou, převařenou a vychladlou vodou, aby bylo zelí stále potopeno. V některých krajích říkají zelné polévce "couralka". Má být příjemně nakyslá. Podáváme k ní horké brambory vařené s kmínem nebo chléb. |