| EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Polévka zelná "couralka" | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g zelí | ||||||||
Popis: Zelí s lákem zalijeme horkou vodou a vaříme je do měkka.Podle chuti přisolíme. Ve smetaně, mléce nebo jogurtu rozkvedláme mouku a zavaříme do polévky. Chceme-li ji mít lepší, přilijeme do ní před podáváním ještě žloutek rozkvedlaný v trošce mléka. Máme-li naložené vlastní zelí a ubereme-li zelné vody na polévku, musíme vždy zase dolít osolenou, převařenou a vychladlou vodou, aby bylo zelí stále potopeno. V některých krajích říkají zelné polévce "couralka". Má být příjemně nakyslá. Podáváme k ní horké brambory vařené s kmínem nebo chléb. |