| Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka z bílých hřibů


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.7.2013

Ingredience:

mléko 1 litr
bílé hřiby asi 4 ks
sůl špetka
cukr 2 kostky velké
ocet 8% 1 lžíce
jemné nudle

Popis:

Mléko se osolí , osladí , přidají se podélně nakrájené hřiby , plátky silné asi 3-4 mm , a vše se nechá ohřát k varu .
Vaříme asi 2 minuty , přidáme jemné nudle a vaříme dál do změknutí nudlí celkem by to mělo být asi 5- 7 minut , ne déle , aby se hřiby nerozvařily.
Do polévky se velmi opatrně nadávkuje ocet - po kapkách , až polévka získá krémovitou strukturu - při dávkování octa se polévka nesmí vařit.
Na talíři si může každý dle své potřeby opatrně polévku dochutit octem , po kapkách a za stálého míchání , při předávkování a za varu se polévka srazí, proto při okyselení se musí bedlivě sledovat konzistance a ochutnávat. Jiné koření se do polévky nedává a tím vynikne chuť hřibů .
Do polévky se používají výhradně hřiby , které nemodrají.


Jít na recept Polévka z bílých hřibů >>