| Snadné hubnutí | Pletení | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
|
| ||||||||
Plíčky na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: plíce vepřové kg | ||||||||
Popis: Plíce a srdce očistíme, rozkrojíme a opláchneme. Dáme vařit do osolené vroucí vody spolu s kořenovou zeleninou, srdcem a plícemi, cibulí a celým kořením. Měkké plíce a srdce vyjmeme, rozkrájíme na nudličky nebo malé kousky.Na másle nebo oleji zpěníme jemně pokrájenou druhou polovinu cibule, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech vývarem z plíček, dobře rozmícháme a povaříme. Pak šťávu scedíme, zeleninu zbavenou koření propasírujeme, nebo rozmixujeme, do šťávy, přidáme maso a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlanou smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti okyselíme citrónovou šťávou nebo přisolíme. Přílohy: houskový knedlík nebo jen chléb. |