Ingredience:
těsto:
400 g hladké mouky
1 droždí
2 lžičky cukru - posypat droždí
250 ml vlažné vody
sůl
náplň:
1 velký rajský protlak
bazalkové pesto
lžíce olivového oleje
sklenička oliv
2-3 stroužky česneku (nebo granulovaný česnek)
lžíce cukru, lžička soli
koření pizza, bazalka, oregano, bílý pepř (kořením nešetřit)
1-2 bílé papriky
šunka (asi 100 g)
žampiony
sýr (asi 200 g nebo raději víc)
|
Popis:
Do mouky rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme vodu, osolíme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v teple vykynout. Připravíme náplň (...nátěr...). Na vymaštěný a trochu vysypaný velký plech (nebo pečící papír) rozválíme těsto, které potřeme protlakovou omáčkou a naložíme tam, co se vejde ;-) Pečeme na 220 stupňů asi 15 - 20 minut.
Omáčka: 1 velký protlak, 2 lžičky bazalkového pesta, 2-3 stroužky česneku, cukr a sůl, lžíce koření Pizza, lžička bazalky, lžička oregana, trocha bílého pepře a lžíce olivového oleje - zamíchat, nechat chvíli proležet. Koření můžete podle chuti obměňovat.
Mezitím si bílou papriku a šunkový salám nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme, olivy rozkrájíme na 3 kroužky, nakrájíme žampiony, nastrouháme sýr. Těsto natřeme omáčkou a poté obložíme ostatními přísadami, nakonec bohatě posypeme sýrem a dáme péct.
Také je možné všechno kromě sýra zamíchat do omáčky a tu pak rovnoměrně rozprostřít - je to rychlejší. Taktéž kuchyňský robot dobu přípravy výrazně zkrátí.
|