| DWN.cz | Pletení | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pivní guláš "flamendr"


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

1/2 kg kližky
4 cibule
2 lžíce sádla
1 zelená paprika
1 konzerva (400g) zelené fazolové lusky krájené v mírně slaném nálevu
1 lžička mletého zázvoru
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pepře
1 lžička majoránky
1 lžička jemně drceného badyánu
2 kostky masového vývaru
sůl
5 kuliček jalovce
2 lžíce polohrubé mouky na zahuštění
2 lahve světlého piva
1 dcl Tuzemáku.

Popis:

Na sádle zpěníme zázvor, přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až cibulka zesklovatí. Vmícháme ostatní koření a na kostičky pokrájené maso, krátce orestujeme a zalijeme pivem. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut (podle stáří býčka i déle, až maso skoro změkne), přidáme nadrobno pokrájenou papriku, Tuzemák , po 20-ti minutách zahustíme polohrubou moukou rozkvedlanou v nálevu (scezeném z fazolových lusků) a necháme ještě chvilku povařit. Přidáme fazolové lusky z konzervy a po jejich prohřátí podáváme.

Podle zásady české kuchyně je lepší ohřátý až druhý den!



Jako příloha je vhodný houskový knedlík, nebo chléb.


Jít na recept Pivní guláš "flamendr" >>