|
| Formuláře na PC | Recepty doma | Domácí účto | Snadné hubnutí | MojeUnikovka.cz | Počítej Kalorie | DWN.cz | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení |
|
| ||||||||
|
Pítrsův plněný řízek | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4 vepřové (telecí) řízky po cca 150g | ||||||||
|
Popis: Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky. |