| Pletení | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Pítrsův plněný řízek | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 vepřové (telecí) řízky po cca 150g | ||||||||
Popis: Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky. |