| Pletení | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pítrsův plněný řízek


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.9.2016

Ingredience:

4 vepřové (telecí) řízky po cca 150g
30 g cibule
50 g hub (žampiónů)
5 lžic kysané smetany
asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu)
1 lžička rajčatového protlaku
1 žloutek
hladká mouka
petrželová nať
mletý pepř
vegeta
sůl
olej

Popis:

Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky.


Jít na recept Pítrsův plněný řízek >>