| Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní utopenci se zelím


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:9
Autor:
Přidáno/změněno:28.1.2015

Ingredience:

cibule 1,5 kg
kysané zelí 1 balíček
sterilovaná kapie 1 sklenice
párek (libový) 15 ks
naložená feferonka 15 ks

nálev:
cukr 3 lžíce
ocet 0,5 l
voda 1,5 l
vegeta 1 lžička
bobkový list 2 ks
nové koření 7 kuliček
celý černý pepř 10 kuliček
deko 1 balíče

Popis:

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici z okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.

Oloupeme cibule a nakrájíme na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.

Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Mám vyzkoušené, že se vejdou 3, takže se musí trochu zmáčknout, ale ne roztrhnout. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.

Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout, a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.

Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Po třech dnech se už ale dají jíst taky, ale není to ono. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.


Jít na recept Pikantní utopenci se zelím >>