| Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Pletení | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní směs z krůtích prsíček


Doba přípravy:
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:13.1.2015

Ingredience:

1500 g krůtích prsíček
olej
3 velké cibule
3-4 papriky (žlutá,zelená červená)
asi 1/4 malé hlavičky hlávkového zelí
asi 2 pórky
žampióny z konzervy nebo čerstvé
feferonka (dle chuti) nebo chilli koření
sůl, pepř
grilovací koření (nebo trochu jakéhokoliv koření na steaky)
kečup asi 4 polévkové lžíce

Popis:

Prsíčka nakrájíme na kousky cca 2cm x 2cm, na rozpáleném tuku maso orestujeme.
Mezitím si nakrájíme cibuli,žampióny,papriku a pórek na proužky, zelí na kostičky opět cca 2cm x 2cm.
Máme-li čerstvé žampiony přidáme je k masu dříve a lehce necháme orestovat s masem. Potom přidáme cibuli, zelí, pórek, papriku, (žampiony, v případě, že jsme nepoužili čerstvé, ale sterilované). Promícháme a necháme chviličku orestovat. Poté přidáme kečup, v případě, že maso a zelenina pustí málo šťávy, zakápneme vodou. Dodáme ostatní koření t.j. sůl, pepř, chilli papričky nebo jen chilli koření, grilovací koření a nebo koření, které máme rádi. Necháme vydusit šťávu. Pokrm by neměl plavat. To znamená, že maso nechte zpočátku řádně orestovat. V době kdy přidáváme zeleninu je maso téměř hotové, ani zeleninu dlouho neduste. Nechceme mít guláš, ale masovou směs. Naopak, zelí je příjemné, když lehce chroupe.
Podáváme s rýží, hranolky, bramboráčky. Směs je velice dobrá dát na topinku a posypat nastrouhaným sýrem. A máte rychlou a chutnou večeři. Dobrou chuť a ať se Vám daří


Jít na recept Pikantní směs z krůtích prsíček >>