| Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní sedlácký chleba


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:13.9.2010

Ingredience:

1kg ražná múka
100g chlebového kvásku (od pekára)
1/2 vody
20g droždia
200g slaniny
1 PL soli
200g postrúhaného ementálu
100g olúpaných posekaných mandlí
2 PL posekanej petržlenovej vňate
múka na plech

Popis:

Polovicu ražnej múky preosejeme do misy. Chlebový kvások zmiešame s vodou, rozdrobeným droždím a preosiatou múkou, premiesime a prikrytý necháme cez noc pri teplote miestnosti odležať. Rúru vyhrejeme na 220°C. Plech poprášime múkou. Slaninu pokrájame na malé kocky, pridáme soľ, syr, mandle, petržlenovú vňať a zvyšnú preosiatu múku zmiesime s vykysnutým cestom. Z cesta vyvaľkáme dva pecne, položíme na plech, povrch pecňov potrieme vodou a poprášime múkou, kosoštvorcovo narežeme a 70 minút pečieme na spodnej priečke rúry. Na začiatku pečenia postavíme na dno rúry ohňovzdornú nádobu s vodou.


Jít na recept Pikantní sedlácký chleba >>