| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Rybář | Recepty doma | Pletení | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Omalovánky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní pečená skopová kýta


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.9.2013

Ingredience:

Potřebujeme: 1500 g skopové kýty
pepř
nové koření
jalovec
bobkový list
cibuli
200 g kořenové zeleniny
60 g slaniny
6 lžic másla
3 lžíce citrónové šťávy
2 dl smetany
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky cukru
5 lžic rybízového džemu
sůl

Popis:

Kýtu naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě do měkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem.


Jít na recept Pikantní pečená skopová kýta >>