| Omalovánky | MojeUnikovka.cz | Pletení | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | Snadné hubnutí | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní kotlík s vepřovým masem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

500g vepřové kýty
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce oleje
mletý pepř a tymián
2 cibule
1 jablko
1 lusk červené papriky
1/4 l bílého vína
sůl
2 lžíce sekané petrželky.

Popis:

Maso nakrájejte na kostky 3 cm. Sojovou omáčku rozkvedlejte s olejem, přidejte pepř a jemně nadrcený tymián. Promíchejte s masem a nechte krátce proležet.
Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi opečte cibulku do zlatova, přidejte maso a za stálého obracení směs 2 min. opékejte. Přilejte víno a za mírné teploty duste asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupejte jablka, zbavte je jadřince a rozkrájejte na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrťte, odstraňte jádra,
umyjte a nakrájejte na tenké proužky. Obojí přidejte k masu asi 5 min. před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout. Kotlík osolte, dobře promíchejte, dochuťte a posypte sekanou petrželkou.
Příloha: Dlouhozrnná rýže dušená na másle a rozpečená rajčata s bylinkovým máslem.


Jít na recept Pikantní kotlík s vepřovým masem >>