| DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní kapří podkovy


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.1.2014

Ingredience:

Kapr cca 2,5 kg
hladká mouka
grilovací koření
mletá pálivá paprika
sůl
česnek
olej nebo sádlo na smažení

Popis:

Nejprve si připravíme směs na obalování.
Do hlubokého talíře dáme 1 hrnek hladké mouky, 1 polévkovou lžíci grilovacího koření, cca 1 lžičku pálivé papriky (podle vlastních sil) a lžičku soli.
Vykuchaného a očištěného kapra nakrájíme na 1 - 1,5 cm podkovy a osolíme, obalíme v připravené směsi na obalování a co nejdříve vložíme na rozpálený olej nebo sádlo (lépe chutná, ale pozor na žlučníky :-)!), aby se nám směs díky soli moc nepromáčela.
Zatímco se nám podkovy do zlatova propékají, připravíme si z utřeného česneku, soli a oleje řidší česnekovou pastu.
Po posledním otočení na pánvi, potřeme podkovy připravenou česnekovou pastou. Pozor, už se nesmí na pánvi otáčet, česnek by se spálil. Musí se jen do rozpálené podkovy vsáknout.

Podáváme s chlebem a pivem
Dobrou chuť všem přeje Láďa


Jít na recept Pikantní kapří podkovy >>