| Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní bramborák


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:3.11.2010

Ingredience:

5 větších brambor
2 stroužky česneku
15 dkg plísňového sýra nebo balíček tvarůžek
5 ks pálivých papriček (chillies)
10 jader vlašských ořechů (není nutné !)
cca 5 dkg omastku (rostlinný tuk)
sůl,mletý pepř
majoránka
drcený kmín

Popis:

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle (salátové). Do misky k nim přidáme přiměřeně majoránku, česnek utřený se solí, mletý pepř a kmín. Vše řádně promícháme a necháme cca 10 minut "uzrát". Po deseti minutách slijeme vzniklou vodu.
Na pánvi - vhodná je litinová (teflonová) - rozehřejeme na vysokou teplotu omastek a na něj položíme asi 1 cm silnou vrstvu bramborové
okořeněné směsi. Prudkým osmažením se vrstva spojí (dostane zlatavou barvu). Potom bramborák opatrně obrátíme a dosmažíme druhou stranu.
Hotový bramborák položíme na talíř. Na jeho jednu polovinu nasypeme nadrobno nakrájený (nebo nastrouhaný) plísňový sýr (tvarůžky),
nasekané pálivé papričky a nasekané vlašské ořechy. Druhou polovinou bramboráku tuto pikantní vrstvu přikryjeme a podáváme. Pozor, mějte připraveny hasebné prostředky (pivo, bílé víno a pod.) a to ve větší míře.


Jít na recept Pikantní bramborák >>