| DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pekingská polévka (Veg.)


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2016

Ingredience:

10 g (+) sušené houby jidášovo ucho
namočené v horké vodě po 30min
8 (+) čerstvých shiitake hub
nebo i sušených
předem namočených v horké vodě po 30min.
100 g (+) poloměkkého nebo ¨hedvábného¨ tofu
120 ml (+) na plátky nakrájných bambusových výhonků z konzervy
900 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
3 lžíce rýžového octa (nebo jablečného)
1 lžíce světlé sójové omáčky
1/4 lžičky chili oleje
1/2 lžičky soli
velká špetka bílého pepře
1 lžíce kukuřičné moučky
1 lžíce studené vody
1 bílek
1 lžička sezamového oleje
2 zelené šalotky nakrájené na kolečka

Popis:

Pekingská polévka (Veg.).
Odkrojit nohy od hub a zahodit je. Nakrájet houby na tenké proužky. Nakrájet tofu na 12mm kostky. Nakrájet bambusové výhonky na velice drobno.
Vložit vývar, shiitake houby, tofu, a jidášovo ucho do hrnce. Přivést vše do varu na nižší teplotě a vařit po 5min.
Zamíchat dovnitř cukr, sójovou omáčku, chili olej, sůl a pepř. Smíchat kukuřičnou moučku s vodou a přidat směs do polévky. Míchat tak dlouho, až polévka trochu zhoustne.
Trochu našlehat bílek a pomalinku jej vlít za stálého míchání do polévky. Vařit tak dlouho, až bílek změní barvu.
Přidat sezamový olej těsně před podáváním. Rozdělit polévku do individuálních misek a posypat ji šalotkami.

P.S.: Chcete-li mít polévku hutnější, tak přidejte víc každé ingredience s označením +.


Jít na recept Pekingská polévka (Veg.) >>