| DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Peciválky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.9.2013

Ingredience:

1kg brambor
1kg hladké mouky
1 vejce
1 plévková lžíce soli
mák
mletý cukr
sádlo

Popis:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Dobře vychládlé brambory oloupeme, nastrouháme, smícháme s moukou a solí, uhněteme těsto. Toto těsto si rozdělíme na malé kousky, ze kterých vytvoříme válečky, které poté rozmáčkneme na podlouhlé placky, tyto si jemně nakrojíme, aby se nám později snáze trhaly a takto připravené placky pečeme na plotně - nasucho bez oleje (u plynovách sporáků byla dodávaná litinová plotýnka na pečení, na kterou pokládáme peciválky přímo bez jakéhokoliv maštění) po obou stranách tak, aby byly na placičkách zahnědlé fleky.
Poté dle potřeby "Natrháme" požadovaný pořet peciválků na kousky, zalijeme vařící vodou, necháme přibližně minutu odstát, poté slijeme, přidáme lžíci sádla a rozemletý mák s cukrem.

PS: Upečené peciválky (nespařené) lze zmrzit v mražáku a později pouze spařit vařící vodou, pouze doba na spaření musí být delší


Jít na recept Peciválky >>