| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Rybář | Pletení | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz |
|
| ||||||||
Pečený pstruzi | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800 g brambor | ||||||||
Popis: Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme. Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat. Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou. |