| Omalovánky | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečený losos s vínem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2016

Ingredience:

2 filety z lososa s kůží (po 1,5 kg)
olej na potření alobalu
8 lžic nakrájených různých čerstvých bylinek
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
1 lžička nastrouhané kůry z dobře omyté limetky
6 lžic suchého vermutu nebo suchého bílého vína
sůl pepř. snítky petrželky a kopru
na plátky nakrájená sterilovaná okurka a ředkvička
Studená omáčka:
125ml bílého vinného octa
300 ml olivového oleje
1-2 lžičky čili omáčky
6 nakrájených jarních cibulek
1 oranžová nebo červená paprika
zbavená semen a nakrájená na kostičky
1 lžíce nakrájené petrželky
2 lžíce nakrájené pažitky
Majonéza s okurkou:
350 g majonézy
3 lžíce nakrájených kaparů
3 lžíce nadrobno nakrájených sterilovaných okurek
2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky
1 lžíce dijonské hořčice

Popis:

Rybí maso omyjeme a osušíme a jeden filet položíme kůží dospod na velký kus olejem potřeného alobalu. Nakrájené bylinky, zelený pepř a kůru z limety smícháme a směsí posypeme rybu. Osolíme a opepříme a potom přiložíme druhý filet kůží navrch. Pokapeme jej suchým vermutem (nebo bílým vínem). Maso zabalíme do alobalu tak, aby je obal nestlačoval.
Zabalené rybí maso přeneseme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 120 stupňů C asi 90 minut. Maso musí být křehké. Před podáváním necháme rybu zhruba 20 minut v alobalu odpočinout.
Ocet, olivový olej a čili omáčku důkladně smícháme. Přidáme jarní cibulky, oranžovou nebo červenou papriku, petrželku a pažitku a promícháme.
Smícháme majonézu s kapary, okurkami, petrželkou a hořčicí.
Rybu vybalíme z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku a majonézu s okurkou, ozdobíme petrželkou, koprem, okurkou a podáváme.


Jít na recept Pečený losos s vínem >>