| Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Omalovánky | DWN.cz | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečený králík na zelenine


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2009

Ingredience:

1 kg králika
200 g mrkvy
150 g petržlenu
100 g karelábu
100 g zeleru
100 g cibule
100 g slaniny
olej
soľ
bobkový list
4 strúčiky cesnaku
celé čierne korenie
celé nové korenie
biele víno
vývar.

Popis:

Očisteného a umytého králika v celku posolíme. Potom ho preložime do uzatvorenej nádoby, v ktorej sme pripravili nálev z bieleho vína, oleja, celého čierneho korenia, celého nového korenia, prelisovaného cesnaku a bobkového listu. V náleve necháme odležať asi dve hodiny na chladnom mieste. Medzitým koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubšie kúsky. Slaninu pokrájame na tenké plátky. Polovičnú časť slaniny rozložíme na dno zapekacej misy. Na ňu dáme králika vybraného z nálevu, ktorého obložíme nakrájanou zeleninou a cibuľou. Na vrchnú časť králika poukladáme zostávajúce plátky slaniny. Podlejeme nálevom, vývarom, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Počas pečenia podlievame výpekom. Tesne pred dopečením alobal odstránime a králika zapečieme.


Jít na recept Pečený králík na zelenine >>