| Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečený bůček na pivě


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.11.2016

Ingredience:

600 g vepřového bůčku
120 g strouhaného sýra
1 pivo
1-2 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
dle chuti nové koření+pepř+sůl+petrželka
olej

Popis:

Bůček nakrájíme na porce 4-5 cm silné, lehce naklepeme a osolíme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso, prudce opečeme po obou stranách. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme česnek utřený se solí, nové koření, mletý pepř a dusíme doměkka. Před dohotovením přidáme lžíci strouhanky a za stálého míchání zalijeme pivem a omáčku povaříme. Porce bůčku na talíři přelijeme šťávou, posypeme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou. Příloha - brambory.


Jít na recept Pečený bůček na pivě >>