|
| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Snadné hubnutí | Omalovánky | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Domácí účto |
|
| ||||||||
|
Pečená husa | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 husa | ||||||||
|
Popis: Husu očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř důkladně osolíme. Necháme uležet do druhého dne. Švestky namočíme do vody smíchané s 50 ml rumu a šťávou citrónu a necháme pár hodin marinovat. Odleželou husu potom naplníme švestkami a břišní dutinu uzavřeme. Kůži na prsou na více místech nakrojíme, aby se tuk dobře vypékal, husu vložíme do pekáče prsy dolů, podlijeme zbylým rumem a půl litrem vody, přikryjeme vrchní částí pekáče a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 2 hodiny a během pečení obracíme a v případě potřeby podléváme. Upečenou husu vyjmeme, sádlo slijeme, husu vložíme zpět do pekáče, vidličkou popícháme a už odkrytou opečeme do křupava. Husu naporcujeme a podáváme s bramborami. |