| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Pařížský zapečený květák | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 větší květák | ||||||||
Popis: Květák uvaříte v osolené vodě do poloměkka. Okapaný vložíte do máslem vymazané zapékací misky. Polovinu sýra a uzeného masa nakrájíte na tenké hranolky a prošpikujete jimi květák. Z másla a mouky uděláte jíšku a za stálého míchání přidáváte mléko, až se utvoří bešamel. Osolíte, opepříte a přidáte druhou polovinu najemno nastrouhaného sýra. Povaříte, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáte do vychladlého bešamelu jeden žloutek. Prošpikovaný květák, který máte v zapékací misce, polijete bešamelem, posypete sýrem a zapečete. Sypete zelenou pažitkou. |