| 
 Ingredience:
     4 – 6 filet pangase4 cibule
 2 pomeranče
 koření na ryby ( dle vlastní chuti ), já doporučuji koření vážené popřípadě se mi osvědčilo koření na ryby
 olej
 sůl, pepř
 smetana nebo nízko procentní šlehačka
 ( když není dá se i zakysaná smetana celé je to pak kyselejší )
 sýr ( eidam ) další dle libosti
 máslo ( rama coulines )
 | 
    
  | Popis:
     Pangase opereme, okořeníme a na pánvičce necháme zatáhnout ( je možno před zatažím na pánvičce pokapat pangase jemně citronem ). Odkládáme si ho stranou na ubrousky aby odkapal přebytečný tuk.Zapékací mísu vytřeme máslem ( rama coulines nebo jak se to píše :) ) Do do ní rozložíme na dno dvě nakolečka nakrájené cibule, na ně jeden pomeranč nakrájený též na kolečka. Na tuto směs položíme zátáhlého pangase postrouháme kůrou z pomeranče naklademe zbylý pomeranč opět nakrájený na kolečka a na vrch cibuli též nakrájenou na kolečka. Celé to dáme na 10 minut do trouby. Po deseti minutách zalejeme šlehačkou ve které máme nastrouhaný sýr. A dáme zapéct. Doba pečení je individuální proto to nechám na Vás. Před koncem nastrouháme navrch novou vrstvu sýru a necháme dozlatova udělat kůrčičku.
 Podáváme s pečeným či vařeným bramborem.
 Poznámka:
 zapečený pangasius je hodně variabilní proto záleží jen na Vaší fantazii co do pekáče přidáte. Zde je základem cibule a pomeranč, může to být ale cokoliv. Mrkev, Jablka, Citrony cokoliv. To samé se týká sýru, dobře si ho dovedu představit i jako rolku ( z větších kusů ) plněnou slaninou a hermelínem :)
 |